Wie wij zijn

 

Mr. J.W. (Jan Willem) Thissen

M.R. J.W. (Jan Willem) ThissenJan Willem Thissen is opgeleid tot jurist (Rijksuniversiteit Leiden). Na zijn studie werkte hij in de advocatuur bij Stibbe te Amsterdam. Hier ontstond zijn interesse voor ziekenhuizen en medisch specialisten. Hierna maakte hij in 1987 de overstap naar de Landelijke Specialisten Vereniging (thans Orde van Medisch Specialisten) waar hij 7 jaar als jurist voor leden en bestuur werkte. Daarna gaf hij als directeur van de Amsterdamse Specialisten Vereniging 7 jaar leiding aan het kantoor (12 Fte) van de ASV. Vervolgens werkte hij als directeur van een keten van orthopedisch instrumentmakerijen (60 Fte), aan de zorginkoop kant voor een grote zorgverzekeraar (farmacie, huisartsenzorg en hulpmiddelen) en als directeur van de Nederlandse koepelorganisatie van huisartsenlaboratoria. In 2007 startte hij Thissen & Partners. Thissen heeft zich toegelegd op bestuurlijk, juridisch en strategisch advies en ondersteuning van medisch specialisten, maatschappen, stafbesturen, besturen van wetenschappelijke verenigingen en beroepsbelangen commissies. Hij wordt vaak ingeschakeld als vaste adviseur van besturen en ‘trusted advisor’.

Drs. Maleene de Ridder

Drs. Maleen de RidderDrs. G.M.T. (Maleene) de Ridder heeft als achtergrond gezondheidswetenschappen en organisatiekunde ( Vrije Universiteit Amsterdam) en is internationaal gecertificeerd coach (opleiding aan Hudson Instituut VS).  Zij richt zich al meer dan 20 jaar op de factor mens in organisaties. Gestart met accent op de fysieke kant van werken en werkgebonden klachten. De laatste jaren vanuit haar eigen praktijk op de mentale en organisatorische kant van werken.

Haar kracht ligt in doelgericht begeleiden/coachen waardoor de medisch specialist beter gaat functioneren. Zowel in zijn/haar werk als privé. Zij is gespecialiseerd in loopbaan, leiderschap, teamontwikkeling en burn-out klachten. Zij heeft bijzondere belangstelling voor vrouwlijke artsen. Zij is lid van het coachnetwerk van de Academie van Medisch specialisten. Maleene de Ridder spreekt vloeiend Engels (‘native speaking’) en is deels opgeleid in de VS en UK.

realisatie WarmStal D!sign